Fraktionerad laser PDF Skriv ut E-postadress

Dioxium Advanced är en fraktionerad icke ablativ erbiumlaser och ersätter koldioxidlaser-CO2. Med fraktionerad laserbehandling skjuts miljontals mikroskopiska behandlingspunkter djupt ner i huden med exakt precision och ett jämt fördelat mönster. Runt dessa behandlade punkter är huden helt frisk och opåverkad. Detta triggar igång kroppens naturliga läkningsprocess och stimulerar produktionen av nytt kollagen och elastin i huden. Detta ersätter den gamla huden och ger en ny, friskare hud med mer elastistitet. Vid fraktionerad laserbehandling gör vi oftast behandlingar i kurer med 4-6 behandlingar med tre-fyra veckors mellanrum och med ett minimum av konvalecens. Vi gör därefter en utvärdering och ser om man behöver ytterligare behandlingar beroende på vilket utgångsläget var.

Förutom ansiktet kan man behandla hals, dekolletage och händer med fraktionerad laser. Det är också den enda metod vi har som behandlar acneärr på ryggen.Det kan vara svårt att avlägsna acneärr helt, däremot kan man få en avsevärd förbättring.

 

Behandlingsområden.

- Kirurgiska ärr

- Acneärr

- Slapp hud

- Struktur och linjer

- Stora porer

- Djupa rynkor

- Solskadad hud

- Ojämn hudton

- Striae

- Hudbristningar

Behandlingen tar ca 30-60 minuter. Vill man så får man bedövningskräm som anestesi och som läggs på en timme innan behandlingen. Det gör att smärtan helt försvinner eller blir minimal.

 

Efter din behandling kan det hetta i huden. Direkt efter din behandling smörjer dig med en salva som heter Bepanthen eller en reparerande creme från Obagi som heter Revitatrol, och du ska fortsätta smörja dig under några dagars tid. Dagen efter har hettan avtagit men huden kan under några dagar fjälla och vara röd. Gör man en behandling en fredag är man redo för arbete på måndag.

Undvik fysisk aktivitet under de fyra första dygnen.

Undvik sol och solarium i minst sex månader.