TATUERINGSBORTTAGNING PDF Skriv ut E-postadress

Har du tröttnat på din tatuering?
Med laserbehandling kan vi bleka din tatuering. På emdekliniken använder vi, en så kallad Q-switchad Yag-laser. För att få bort en tatuering krävs flera behandlingar. Hur många behandlingar som behövs går i förväg inte att säga men avgörs av storleken på tatueringen, vilka färger som använts samt hur gammal den är. Gamla, svarta amatörtatueringar är enklast att behandla. Den gröna färgen kan vara svår att få bort samt att metall och neonfärger inte går att behandla.

Försvinner tatueringen helt?
En del tatueringar försvinner helt efter laserbehandling. Ibland syns pigmentrester eller en ljus relief efter borttagning av tatuering. Men det går aldrig att garantera ett resultat. I bland kan man uppleva att det har blivit ärr efteråt men det beror oftast på att ärr har uppkommit i samband med att tatueringen gjordes och nu har blivit synligt. Det man brukar kalla kosmetiska tatueringar, dvs läpplinjer och ögonbryn, kan vara svåra att få bort eftersom man kan ha använt färgpigment som ändrar färg under behandlingen. Däremot kan så kallade asfalttatueringar, dvs när asfalt kapslat in sig i huden vid skador, tas bort.

Hur fungerar det?
Laserln gör så att strålningen som avges från systemet når djupt ner i huden med en hög koncentration av ljusenergi vilket hettar upp pigmentet i huden och slår sönder de färgpigment som användes vid tatueringen. Pigmentpartiklarna som träffas av laserljuset absorberar energin så att pigmentet frigörs och transporteras bort av kroppens vita blodkroppar. Det är din egen kropp som sköter själva blekningen, lasern frigör endast pigmentet. Har man nedsatt funktion på reningsorgan funkar det sämre.

Gör det ont?
En del upplever att det gör ont och en del tycker att det är acceptabelt. Känslan brukar beskrivas som att en gummisnodd snärtas mot huden. Är man extra känslig mot smärta kan man smörja sig med EMLA minst en timme innan behandling. EMLA köps receptfritt på Apotek och är en smärtstillande salva. Man kan också kyla huden med is under själva behandlingens gång.

Förberedelser?
Det krävs inga speciella förberedelser för att ta bort tatueringar.

Hur många behandlingar behövs?
Det går inte i förväg att säga hur många behandlingar som behövs, det kan variera från fyra stycken och uppåt. Behandlingarna görs med ca 6-8 veckors mellanrum.

R20-tekniken
Om man vill att tatueringen ska försvinna snabbare kan man använda sig av denna metod. Den går ut på att man behandlar tatueringen 2-4 gånger samma dag. Mellan varje behandling går det ca 20 minuter.

 

Välkommen att kontakta oss för kostnadsfri konsultation eller bokning.